Ar Rietumu Bankas atbalstu notiek Arta Butes gleznu izstāde

Cēsu Izstāžu namā ir atvērta mūsdienu Latvijas gleznotāja Arta Butes izstāde “ArtIsCool”. Šo pasākumu ir atbalstījuši Rietumu Banka un tās Labdarības fonds.

Artis Bute ir spilgts modernās Latvijas mākslinieku paaudzes pārstāvis, kura darbi ir pieprasīti arī ārzemēs. Izstādēs piedalās no 1981. gada. Viņa darbi ir bijuši izstādīti Rīgā, Londonā, Stokholmā, Zalcburgā, Viļņā, Maskavā, Sanktpēterburgā, Baku un daudzās citās pilsētās.

Izstādē “ArtIsCool” dominē divas tēmas – daba un klusā daba. Darbos daudz varam redzēt dažādu ainavu vērojumu variācijas. Savukārt kluso dabu uzstādījums balstīts uz klasisku “nature morte” interpretāciju. “Mode ir mainīga, bieži samākslota, kamēr klasika ir konstants lielums ar savu pievienoto vērtību”, uzskata pats mākslinieks.

Artis Bute nebīstas eksperimentēt ar stiliem un krāsu paleti. Viņa darbiem raksturīgi tādi netradicionāli krāsu savienojumi kā okers, perlamutrs, violets un ultramarīns. Tas, pēc kritiķu vērtējumiem, piešķir audekliem zināmu dekoratīvu efektu, kas ir raksturīgs Vīnes modernismam. Darbi ir veikti ar juveliera precizitāti, tajos ir apslēpta kaisle un iekšēja ekspresija un tajā pašā laikā – miers un harmonija.

Līdz ar klasisko mākslas izglītību Artim Butem ir Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfa diploms. Viņš ir veiksmīgi darbojas arī teātrī. Par savu labāko darbu scenogrāfijas nozarē mākslinieks uzskata Antona Čehova “Kaiju” Liepājas teātrī, par ko viņš ir saņēmis balvu par labāko izrādes scenogrāfiju Latvijā un Baltijā.

Izstāde Cēsīs būs skatāma līdz 6 septembrim.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply