Ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu notiks VII konkursa “Ineses Galantes talanti” fināls

Klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” fināls un uzvarētāju apbalvošana notiks 14.jūnijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Šo konkursu tradicionāli organizē izcilas Latvijas operdziedātājas Ineses Galantes fonds ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu.

Konkursa finālā iekļuva 27 dalībnieki, to vidū septiņi vokālisti, seši pretendenti kategorijā “Taustiņinstrumentu spēle”, septiņi – kategorijā “Stīgu instrumentu spēle” un seši finālisti, kas pretendē uz uzvaru kategorijā “Pūšaminstrumentu / sitaminstrumentu spēle”. Finālistu vidū ir jauni, talantīgi vokālisti un izpildītāji no visas Latvijas, visjaunākajam ir tikai desmit gadu.

Katru gadu konkursa fināls kļūst par brīnišķīgu koncertu, kurā jaunu talantīgu vokālistu un mūziķu izpildījumā skan slavenu komponistu skaņdarbi. Šogad pulcēšanās ierobežojumu dēļ konkursa organizatori nevar uzaicināt visus interesentus apmeklēt pasākumu, tādēļ lūdz visus Latvijas iedzīvotājus atbalstīt finālistus un kļūt par tiešsaistes koncerta viesiem. Konkursa fināla tiešraide no Latvijas Nacionālās bibliotēkas būs skatāma visas dienas garumā. Skatīties talantīgo jauniešu uzstāšanos un vienlaikus atbalstīt dalībniekus, rakstot komentāru vai sūtot sveicienu, varēs konkursa oficiālajā lapā sociālajā tīklā Facebook https://www.facebook.com/InesesGalantesTalanti/, konkursa vietnē http://inesesgalantestalanti.lv/tiesraide/ un YouTube vietnē https://www.youtube.com/channel/UCtic9p2X7nuq93aP7P2nZbg.

“Es ar lielu cieņu vēroju šī brīnišķīga konkursa organizatorus un dalībniekus, kuri pat šajā sarežģītajā laikā turpina īstenot savas radošās idejās. Viņi ir piemērs tam, cik svarīgi ir ticēt sev, darboties un nepadoties, neskatoties uz grūtībām, jo tikai ar talantu panākumiem bieži vien nepietiek. Mēs, Rietumu Bankas labdarības fonds, ar prieku turpināsim atbalstīt mūsu mūziķus, palīdzēt radīt apstākļus, kas ļauj pilnībā atklāt to potenciālu. Visiem konkursa finālistiem novēlu veiksmi un spožu profesionālo karjeru,” saka Inga Šīna, Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja.

Konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” žūrijā darbojas pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi: konkursa patronese, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante; pianists, JVLMA Klavieru katedras asociētais profesors Toms Ostrovskis; kontrtenors Sergejs Jēgers; mūzikas pedagoģe un politiķe Dagnija Staķe; komponists, diriģents, JVLMA Orķestra diriģēšanas katedras vadītājs, profesors Andris Vecumnieks; Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece, JVLMA Stīgu instrumentu katedras vadītāja, asociētā profesore Terēza Zīberte – Ījaba; JVLMA Pūšamo instrumentu katedras vadītājs, saksofonists Ainārs Šablovskis.

Pateicoties konkursa ģenerālpartnera Rietumu Bankas labdarības fonda ikgadējam atbalstam, laureāti saņems naudas balvas: 200 eiro (1.vieta), 150 eiro (2.vieta) un 100 eiro (3.vieta), kā arī mācību stipendiju 500 eiro apmērā katram laureātam. Dāvanas un naudas balvas 100 eiro apmērā saņems arī 1. un 2.vietas ieguvēju pedagogi.

Līdztekus balvām un stipendijām uzvarētāji tradicionāli saņem iespēju iegūt nenovērtējamu pieredzi, uzstājoties uz vienas skatuves ar izciliem mūziķiem, proti, iespēju piedalīties prestižos muzikālos pasākumos un koncertos, ko organizē Ineses Galantes fonds.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply