Noskaidroti projekti, kuri tiks atbalstīti RBLF pilsētvides labiekārtošanas un tūrisma veicināšanas programmā

Foto: Vēsturiskās Siguldas slimnīcas ēkas koka tornītis, kurš nu ir restaurēts un rotā Gaujas senlejas krastu.

Pagājušajā gadā Rietumu Bankas labdarības fonda valde pašvaldībām piedāvāja kopīgi sadarboties, īstenojot Latvijas pilsētās un ciematos atraktīvus pilsētvides labiekārtošanas un tūrisma veicināšanas projektus un ilgi lolotas idejas, kuras atliktas malā un nav realizētas nepietiekama finansējuma dēļ.

2016.gadā šīs programmas ietvaros tika atbalstīti 5 projekti, piešķirot finansējumu pilsētas pulksteņa izveidošanai un uzstādīšanai Krāslavas centrā (Latgale); saules pulksteņa uzstādīšanai Gulbenē (Vidzeme); īpašu, ar Lielvārdes jostas motīviem rotātu informācijas stendu uzstādīšanai Lielvārdes novadā; strūklakas izbūvei Smiltenē (Ziemeļvidzeme) un vēsturiskas koka lapenes uzstādīšanai pie Gaujas vienā no skaistākajām Latvijas vietām – Siguldā.

Šogad RBLF saņēma vairāk nekā 50 vēstuļu ar dažādu pašvaldību projektu aprakstiem no visiem Latvijas reģioniem. Pēc ilgām un spraigām žūrijas diskusijām ir piešķirts atbalsts 3 projektiem – pilsētvides elementa “Dzeramā ūdens pumpis” Valmierā Vecpuišu parkā uzstādīšanai; vēsturiskā sēravota paviljona atjaunošanai un skulptūras Ķirzaciņa uzstādīšanai Baldonē; vides objekta “Egle” uzstādīšanai pie Melngalvju nama – veltījums pirmajai rotātajai ziemassvētku eglei 1510.gadā Rīgā. Turklāt fonds šobrīd risina pārrunas ar dažām pašvaldībām par iespējamām atsevišķu iesniegto projektu nosacījumu izmaiņām, kā rezultātā tiks noskaidroti vēl pāris projekti, kuri saņems fonda finansējumu šogad.

“Šajā gadā saņēmām daudz labu projektu ar oriģinālām idejām. Mums bija ļoti grūti izlemt, kuriem projektiem dot priekšroku, tādēļ projektu izskatīšana un atlase notika vairākās kārtās, un bija garas diskusijas. Diemžēl nevaram atbalstīt visus projektus, kuri mums iepatikās, tomēr vismaz daļa no tiem šogad tiks īstenoti. Plānojam arī turpmāk sadarboties ar pašvaldībām, uzstādot dažādus pilsētvides objektus un sakārtojot apkārtējo vidi. Tas ne tikai priecē vietējos iedzīvotājus, bet arī piesaista vairāk tūristus, tādējādi veicinot novadu attīstību,” pauda Inga Šīna, Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply