Ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu NRC Vaivari ir atklāts pirmais Latvijā rotaļu laukums bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem

Nacionālajā Rehabilitācijas centrā (NRC) Vaivari ir atklāts rotaļu laukums bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem, kas šobrīd ir vienīgais tāda veida laukums Latvijā. Projekts tika uzsākts pagājušā gadā, kad Centra “Vaivari” attīstības fonds uzsāka līdzekļu vākšanu rotaļu laukuma būvniecībai. Pateicoties privāto sponsoru atsaucībai un īpaši Rietumu Bankas labdarības fonda ziedojumam, kas sedza ~70% izmaksu, projekts ir pabeigts un ar šodienu gan rehabilitācijas centra bērni, gan arī apkārtnes bērni ar kustību traucējumiem, varēs rotaļāties un priecāties kā ikviens bērns bērnībā.

“Mēs esam ārkārtīgi priecīgi un laimīgi par veiksmīgi pabeigto projektu un fonda ieguldīto darbu, lai šo ideju un sapni īstenotu. Izveidotais rotaļu laukums ir vēl viens solis bērnu rehabilitācijas procesa nodrošināšanā, lai īstenotu ideju par ārstniecības un rehabilitācijas procesa pēctecīgumu. Rehabilitācijas mērķis ir padarīt dzīvi daudzveidīgāku un interesantāku neraugoties uz dažādiem veselības ierobežojumiem. Piemēram, tik ikdienišķa un pašsaprotama bērnības rotaļa kā šūpošanās šūpolēs tagad būs pieejama arī bērniem ratiņkrēslā. Paldies atbalstītājiem par atsaucību un liels paldies mūsu fonda bērnu projektu patronesei Ivetai Vējones kundzei, par nesavtību un vēlmi palīdzēt bērniem radīt vidi, kurā aizraujoši dzīvot katru dienu, ” saka Anda Nulle, NRC Vaivari vadītāja.

NRC “Vaivari” ik gadu rehabilitāciju saņem ap 2000 bērnu ar iedzimtiem vai iegūtiem funkcionēšanas traucējumiem. 2015. gadā tie bija 2021 bērns. No tiem vecumā līdz 14 gadiem -1644 , vecumā no 15-18gadiem-377.

Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna uzsver: “Rietumu Bankas labdarības fonds ar šo projektu vēlas veicināt bērnu rehabilitācijas procesu dažādošanu, nodrošinot vietu, kur bērniem kvalitatīvi pavadīt laiku svaigā gaisā. Latvijā šis ir pirmais šāda veida rotaļu laukumu komplekss bērniem ar kustību traucējumiem, bet mēs ceram, ka šis ir tikai sākums, un nākotnē, veidojot pilsētvides objektus, tiks pievērsta uzmanība arī to pieejamībai cilvēkiem ar funkcionēšanas traucējumiem.”

Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari” ir vadošā medicīniskās rehabilitācijas iestāde Latvijā, kuras galvenā darbības joma ir subakūta medicīniskā rehabilitācija. NRC Vaivari pēdējo gadu laikā veiktas investīcijas no dažādiem finansējuma avotiem ap 3.2 miljonu latu apmērā, nodrošinot augstākā līmeņa medicīnisko, tehnoloģisko un profesionālo bāzi valstī. Centra rehabilitācijas programmas sagatavotas atbilstoši Eiropas Medicīnas specialitāšu apvienības programmu standartiem. Kopš 2014.gada centrā darbojas pirmā Eiropas Medicīnas speciālistu apvienības sertificētā rehabilitācijas programma pacientiem ar muguras smadzeņu bojājumu un patreiz akreditācijas procesa noslēguma fāzē ir Cerebrālās triekas rehabilitācijas programma bērniem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply